!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#222 Cum să afli mai multe despre iubita/ul copilului tău fără să-l deranjezi

„În vacanța asta mi-am făcut iubită și mama stă doar pe capul meu să-i povestesc despre asta. Nu mai suport!”

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Robert (16 ani) era foarte frustrat de toate întrebările iscoditoare pe care i le punea mama lui. Atât de frustrat, încât făcea tot posibilul să o evite. Plecau la ore diferite, venea la masă doar după ce mama lui termina să mănânce, iar atunci când vorbeau prin mesaje, îi răspundea sec.

 

Dacă ai un copil adolescent, lasă lucrurile să se întâmple și nu te aștepta ca la fiecare pas să-ți spună ce face și cu cine, mai ales când este vorba de relații.

 

Decât să stai pe capul lui și să riști să îl iriți și să rupă comunicarea cu tine, mai bine lasă-l pe el să aleagă când și ce să vorbească cu tine. Decât să-l întrebi continuu „Cine e iubita ta?”, „Ce face?”, „Câți ani are?”, „Ce note are?” și „Cât poartă la pantofi?”, mai bine îi spui „Observ că ai o iubită. Sunt chiar curios să-mi povestești despre ea. Când te simți confortabil, poți să-mi spui.”

 

Lasă-l pe el să vină la tine. Poți să pui câte o întrebare odată la câteva zile, dar în niciun caz nu sta cu gura pe el. Altfel, riști să se întâmple ceea ce Robert a făcut cu mama lui.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page