!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#225 Azi îți predau tehnica „2 la 1” în relație cu copilul tău

I-am pus pe copiii de la întâlnirile de dezvoltare personală să scrie cinci lucruri pe care le-au făcut cu succes până acum în viața lor. Iată ce am observat.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Deși le spun să scrie orice succes pe care l-au avut, nu contează cât de mic sau cât de mare, sunt copii care scriu doar un succes sau niciunul. Au o gândire atât de fixă și sunt atât de duri cu ei înșiși, încât nu consideră succes nimic din ceea ce fac.

 

Mă întristează să văd astfel de situații, mai ales că, de obicei, asta se datorează adulților din jurul lor, care îi critică tot timpul și care le atrag atenția doar asupra lucrurilor negative pe care ei le fac. Nici nu mă miră că părerea copiilor despre ei înșiși ajunge să fie atât de proastă.

 

Fii echilibrat cu copilul tău. De fiecare dată când îi scoți în evidență un lucru negativ, adu-i la cunoștință și două lucruri pozitive. De exemplu: „Iar nu ți-ai strâns hainele de pe scaun, dar îmi place că e curat pe biroul tău și că ți-ai făcut ghiozdanul.” Asta îl va ajuta să conștientizeze ce n-a făcut bine, dar în același timp nu se va simți rușinat și prost, ci echilibrat și fericit.

 

Să fim sinceri, copiii au mult mai multe reușite decât eșecuri, dar noi, adulții, le trecem succesele cu vederea. În schimb, le subliniem toate greșelile, iar asta nu le face bine mental și emoțional.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page