!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#234 Nu te lupta cu copilul tău pentru orice!

Nu te lupta cu copilul tău adolescent pentru orice! Alege-ți bătăliile cu înțelepciune, altfel vei ajunge să răcești relația cu el.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Întâlnesc părinți relaxați, cu copii relaxați. Întâlnesc părinți care dau pe dinafară de oboseală, furie sau dezgust. Copiii lor le reflectă aceste stări.

 

Evită să fii în cea de-a doua categorie de părinți. Nu te lupta cu copilul tău pentru orice, asta nu e viață de familie!

 

Îți propun să te gândești foarte bine la ce e cel mai important pentru tine și pentru copilul tău pe viitor. Acolo e nevoie să stabilești reguli și să te ții de ele.

 

Totodată, stabilește care sunt niște lucruri neimportante pe care poți să le accepți la copilul tău, chiar dacă nu ești de acord cu ele.

 

De exemplu, o regulă care nu se încalcă poate fi „toate temele trebuie făcute”. O altă regulă care nu se încalcă poate fi „la maxim ora 21:00 ești acasă în fiecare seară”.

 

În același timp, dacă ai scandal cu el în fiecare dimineață pentru că nu-și face patul, lasă-l așa. Poate nu ești de acord, dar acceptă patul nefăcut. Poate nu-ți convine că-și pune hainele pe scaun și nu în dulap. Ok, acceptă asta.

 

În acest fel, presiunea pe relația dintre tine și copilul tău este mai mică, iar copilul tău va ști care sunt cele mai importante reguli de la care nu ne abatem—puține, dar importante.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page