Prin 2013 eram pe la sfârșit cu facultatea când am găsit o oportunitate de internship. Guvernul de atunci oferea poziții de internship în ministere către studenți.
Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.
A trebuit să completez un CV online și să-l trimit. Voiam să fac internshipul, dar simțeam că n-aveam nicio șansă să intru. Printre întrebările la care trebuia să răspund erau: ce liceu am terminat, ce facultate urmez și ce activități am mai făcut (în ce proiecte de voluntariat am fost, în ce asociații am fost, ce joburi am avut și ce cursuri am mai făcut).
Formularul era aproape gol. Completasem doar la liceu și facultate… în rest, doar mă jucasem pe calculator. Eram campion la Counter Strike, dar nu prea se pupa cu un internship în Ministerul de Finanțe.
De asta este important ca un copil, mai ales adolescent (în special la liceu) să facă multe activități extrașcolare: să facă voluntariat, să fie într-o asociație, să aibă un job part-time, să meargă la diferite cursuri (educație financiară, comunicare, dezvoltare personală etc.).
Un angajator se uită mai mult la experiența și abilitățile pe care le are o persoană decât la partea de școlarizare.
Evident că cei care analizau formularele pentru internshipul la Guvern au preferat să aleagă pe cineva cu un istoric de activități în spate decât pe o persoană care nu făcuse prea multe până atunci.
Istoricul de experiență al unei persoane arată despre ea că este determinată, motivată, că vrea să facă ceva cu viața ei, nu că pierde majoritatea timpului pe care îl are. Partea bună e că m-am trezit până la urmă…
Le spun asta des participanților la cursurile mele.
Dacă vrei ca al tău copil tău să învețe, pe lângă lucrurile de la școală, și abilități pentru a se descurca în viața de zi cu zi, intră pe www.eroul.ro și înscrie-l la Cursul de Dezvoltare Personală pentru adolescenți „Trezește EROUL din tine!”.
Comments